CZBG Forum

Nenad Peruničić selektor reprezentacije Srbije

Izvor: RK Crvena zvezda

Trener RK Crvena zvezda i jedan od najboljih rukometaša svih vremena, legendarni Nenad Peruničić novi je selektor reprezentacije Srbije!

UO RSS juče je izabrao Nenada Peruničića za selektora muške reprezentacije, uz potpisan ugovor na četiri godine, a Perun će ostati trener Crvene zvezde.

– Ogromna čast i ponos, i ogromna odgovornost. Možda kao igrač nisam imao ovakvu tremu, pozitivnu naravno, ali to je taj izazov i odgovornost. Ovo je nešto što sam u podsvesti i želeo kao trener. Voditi nacionalni tim je najveća čast, a najviše hvala mojoj Zvezdi, bez Zvezde ne bi bilo ni ovoga. Naravno da ostajem u Zvezdi, prve su reči trenera crveno-belih i novog selektora Srbije za zvanični sajt.

Konferencija za medije povodom izbora selektora muške reprezentacije Srbije, Nenada Peruničića, biće održana u sredu u 13 časova u prostorijama Rukometnog saveza Srbije u Tošinom Bunaru 272 u Novom Beogradu.

Prve obaveze i debi na klupi nacionalnog tima popularni Terminator imaće 21. oktobra kada počinje EHF nedelja nacionalnih timova, sa dva kola kvalifikacija za EP 2020.

Srbija će i na SP koje se u januaru 2019.godine održava u Nemačkoj i Danskoj imati veliki posao jer se nalazi u grupi sa domaćinom Nemačkom, Francuskom, Rusijom, Brazilom i Južnom Korejom, a samo prva tri idu u glavnu rundu, drugu fazu.

Dosadašnji vd selektora LJubomir Obradović promovisan je u koordinatora muških reprezentativnih selekcija, i ostaje na kormilu ženskog nacionalnog tima.

Nenad Peruničić je 141 put oblačio nacionalni dres Jugoslavije i postigao 521 gol. Osvojio je bronzane medalje na EP u Španiji 1996. i SP 1999. godine u Egiptu. Na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine zauzeo je četvrto mesto. Ovi uspesi su uz srebro na EP 2012.godine u Beogradu najveći dometi u istoriji reprezentacije.

Hrabro, Terminatore!

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *