CZBG Forum

Crvena zvezda i ’’Boost future’’ potpisali ugovor o saradnji

Izvor: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts potpisao je ugovor o saradnji sa kineskim sportskim udruženjem ’’Boost future’’. U fokusu saradnje je želja za razvojem košarke u Kini pa će talentovani mladi košarkaši iz Kine dolaziti na trening kampove Crvene zvezde.

KK Crvena zvezda mts potpisao je ugovor sa sportskim udruženjem ’’Boost future’’. U pitanju je organizacija koja okuplja mlade i talentovane košarkaše u različitim kineskim provincijama. Trenutno je velika ekspanzija košarke u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, a cilj predstavnika ’’Boost future’’ je razvoj talentovanih košarkaša. S toga i ne čudi što su baš u Crvenoj zvezdi pronašli idealnog partnera.

Uspehe koje je Crvena zvezda mts proteklih godina postigla u mlađim kategorijama je teško nabrojati. Crveno-beli su aktuelni prvaci Srbije u pionirskom, kadetskom i juniorskom uzrastu i gotovo stalni učesnik Fajnal Ejta Evrolige za juniore koji je Crvena zvezda i osvojila 2014. godine u Milanu. Put do takvih priznanja bio je propraćen mukotrpnim radom pod nadžorom najboljih trenera za mlade igrače.

Veliki uspesi kluba su naišli na ođeke i daleko van granica regiona. Ljubav prema košarci u Kini nikada nije dovedena u pitanje, a mnoge zvezde NBA lige i evropske košarke danas upravo u kineskom šampionatu igraju važne uloge. Veliki broj mladih igrača ugledaju se na njih pa sportska organizacija ’’Boost future’’ broji više od 5.000 polaznika u svojoj ’’fabrici talenata’’. Oni su se odlučili da u cilju boljeg razvoja talentovanih igrača skope partnerstvo sa Crvenom zvezdom. Ugovor o saradnji potpisan je na godinu dana sa mogućnosti produžetka. U dve smene, zimskoj i letnjoj, mladi kineski košarkaši dolaziće u Srbiju na trening kamp Crvene zvezde koji se uspešno organizuje godinama unazad i donosi fantastične rezultate. U februaru će lokacija biti Vrnjačka Banja, a u letnjoj smeni kamp će biti organizovan na Zlatiboru. Dugoročni planovi sežu do toga da košarkaški kamp Crvene zvezde bude organizovan i u Kini.

’’Za nas je ovo samo još jedna potvrda da KK Crvena zvezda mts radi sjajan posao u radu sa mlađim selekcijama. Rezultati koje imamo dovoljno govore sami za sebe, a pogotovo smo ponosni što se organizacija ’’Boost future’’ odlučila za saradnju sa nama. To je potvrda da je naš sistem ispravan i to ne samo u proizvodnji igrača za prvi tim što jeste krajnji cilj, već i u razvoju košarke kako u Srbiji, regionu, ali kao što vidite i širom sveta’’, istakao je direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić.

’’Veoma dobro znamo šta Crvena zvezda predstavlja u evropskoj košarci i za ovih nekoliko dana smo imali priliku da vidimo kako funkcioniše veliki klub kakav je Crvena zvezda. Mi težimo da mladi košarkaši u Kini imaju što bolje uslove i zato se saradnja sa Crvenom zvezdom činila kao sjajan potez. Sada, kada smo potpisali ugovor jedva čekamo da naša saradnja započne i na samom košarkaškom terenu’’, rekao je Žang Kingran ispred organizacije ’’Boost Future’’.

Delegacija iz Kine iskoristila je priliku i da se upozna sa bogatom istorijom kluba na Malom Kalemegdanu. Saznali su gde je košarka počela, slikali se ispred prepunih trofejnih vitrina kluba i prošetali Kalemegdanom. U rukama su nosili poklone koje im je Crvena zvezda pripremila iz zvaničnog klupskog Fan Store-a.

Istorija se godinama pisala na Malom Kalemegdanu, a nove stranice se otvaraju svakim danom.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *