CZBG Forum

Црвена звезда и ’’Боост футуре’’ потписали уговор о сарадњи

Извор: КК Црвена звезда

КК Црвена звезда мтс потписао је уговор о сарадњи са кинеским спортским удружењем ’’Боост футуре’’. У фокусу сарадње је жеља за развојем кошарке у Кини па ће талентовани млади кошаркаши из Кине долазити на тренинг кампове Црвене звезде.

КК Црвена звезда мтс потписао је уговор са спортским удружењем ’’Боост футуре’’. У питању је организација која окупља младе и талентоване кошаркаше у различитим кинеским провинцијама. Тренутно је велика експанзија кошарке у најмногољуднијој земљи на свету, а циљ представника ’’Боост футуре’’ је развој талентованих кошаркаша. С тога и не чуди што су баш у Црвеној звезди пронашли идеалног партнера.

Успехе које је Црвена звезда мтс протеклих година постигла у млађим категоријама је тешко набројати. Црвено-бели су актуелни прваци Србије у пионирском, кадетском и јуниорском узрасту и готово стални учесник Фајнал Ејта Евролиге за јуниоре који је Црвена звезда и освојила 2014. године у Милану. Пут до таквих признања био је пропраћен мукотрпним радом под наџором најбољих тренера за младе играче.

Велики успеси клуба су наишли на ођеке и далеко ван граница региона. Љубав према кошарци у Кини никада није доведена у питање, а многе звезде НБА лиге и европске кошарке данас управо у кинеском шампионату играју важне улоге. Велики број младих играча угледају се на њих па спортска организација ’’Боост футуре’’ броји више од 5.000 полазника у својој ’’фабрици талената’’. Они су се одлучили да у циљу бољег развоја талентованих играча скопе партнерство са Црвеном звездом. Уговор о сарадњи потписан је на годину дана са могућности продужетка. У две смене, зимској и летњој, млади кинески кошаркаши долазиће у Србију на тренинг камп Црвене звезде који се успешно организује годинама уназад и доноси фантастичне резултате. У фебруару ће локација бити Врњачка Бања, а у летњој смени камп ће бити организован на Златибору. Дугорочни планови сежу до тога да кошаркашки камп Црвене звезде буде организован и у Кини.

’’За нас је ово само још једна потврда да КК Црвена звезда мтс ради сјајан посао у раду са млађим селекцијама. Резултати које имамо довољно говоре сами за себе, а поготово смо поносни што се организација ’’Боост футуре’’ одлучила за сарадњу са нама. То је потврда да је наш систем исправан и то не само у производњи играча за први тим што јесте крајњи циљ, већ и у развоју кошарке како у Србији, региону, али као што видите и широм света’’, истакао је директор Црвене звезде Филип Сунтурлић.

’’Веома добро знамо шта Црвена звезда представља у европској кошарци и за ових неколико дана смо имали прилику да видимо како функционише велики клуб какав је Црвена звезда. Ми тежимо да млади кошаркаши у Кини имају што боље услове и зато се сарадња са Црвеном звездом чинила као сјајан потез. Сада, када смо потписали уговор једва чекамо да наша сарадња започне и на самом кошаркашком терену’’, рекао је Жанг Кингран испред организације ’’Боост Футуре’’.

Делегација из Кине искористила је прилику и да се упозна са богатом историјом клуба на Малом Калемегдану. Сазнали су где је кошарка почела, сликали се испред препуних трофејних витрина клуба и прошетали Калемегданом. У рукама су носили поклоне које им је Црвена звезда припремила из званичног клупског Фан Сторе-а.

Историја се годинама писала на Малом Калемегдану, а нове странице се отварају сваким даном.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Остави коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *