CZBG Forum

Бен и Чаушић – Мотив да будемо што бољи, aгресивном игром до резултата

Извор: ФК црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде отпутовали су на друго гостовање у оквиру групе Ц Лиге шампиона. Изабраници Владана Милојевића ће сутра, 24. октобра, одмерити снаге са екипом Ливерпула.

540-ben-0509.jpg

– У овој утакмици морамо да се покажемо у другачијем светлу. На терену треба да се види самопоуздање које поседујемо, видели смо на утакмици у Паризу шта треба, а шта не треба да радимо. Против Ливерпула ће бити другачије и верујем да ћемо бити много бољи. Сада имамо искуство играња на највишем нивоу у Лиги шампиона и битно је да то што смо научили покажемо на терену – рекао је Бен.

У току претходне недеље наши фудбалери забележили су победу у првенству, као и у Купу Србије.
– Веома је битно да одржимо одличну атмосферу и самопоуздање које имамо након победа и да наставимо са добрим играма. Сад је тренутак да покажемо квалитет који поседујемо, морамо да будемо фокусирани, знамо каква екипа нас дочекује. Сан сваког играча је да игра Лигу шампиона са најјачим тимовима. Ливерпул код куће игра одлично, можда су и једна од најбољих екипа на домаћем терену. То је нама додатни мотив да се добро покажемо и остваримо што бољи резултат.

Звездин нападач истакао је да финансијска разлика није фактор који одлучује победника.
– Њихови играчи јесу доста плаћени, али мислим да цена не одређује увек квалитет. Није новац најважнији у овој игри. Ми ћемо играти нашу игру, даћемо све од себе, као што то увек и радимо. Биће тешко, али уколико будемо сви као један показаћемо да можемо да се боримо – закључио је Бен.

– Чека нас тешка утакмица, још један фантастичан противник. Гостујемо екипи која је прошле године играла финале Лиге шампиона. Предводи их немачки тренер који у свакој утакмици тражи изузетно агресивну игру и зато је рецепт да будемо агресивнији од њих – рекао је Чаушић и наставио:
– Свака победа значи па је јако важна ствар што смо остварили два тријумфа прошле недеље. Имамо самопоуздања и то ћемо и показати. Морамо да дамо максимум и да покушамо да остваримо што бољи резултат. Не треба да се плашимо, важно је да уђемо јако у утакмицу и да одиграмо што боље знамо.

Кроз прве две утакмице у групној фази Лиге шампиона изабраници Владана Милојевића извукли су поуке које ће им помоћи на сусрету у Ливерпулу.
– У фудбалу је све могуће, сваке недеље видимо да се дешава да фаворизоване екипе не победе, није то ништа чудно. Верујемо у себе. Много је битно да против Ливерпула искористимо своју брзину. Такође је важно да добро стојимо на терену и да нападамо. Морамо чвршће да уђемо у утакмицу него што је то био случај на утакмици у Паризу. Тамо нас је судија од старта упозоравао и прекидао игру због агресивних стартова, али не треба да се обазиремо на то, већ да покушамо да наметнемо свој ритам – закључио је Чаушић.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Остави коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *