CZBG Forum

Ben i Čaušić – Motiv da budemo što bolji, agresivnom igrom do rezultata

Izvor: FK crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su na drugo gostovanje u okviru grupe C Lige šampiona. Izabranici Vladana Milojevića će sutra, 24. oktobra, odmeriti snage sa ekipom Liverpula.

540-ben-0509.jpg

– U ovoj utakmici moramo da se pokažemo u drugačijem svetlu. Na terenu treba da se vidi samopouzdanje koje posedujemo, videli smo na utakmici u Parizu šta treba, a šta ne treba da radimo. Protiv Liverpula će biti drugačije i verujem da ćemo biti mnogo bolji. Sada imamo iskustvo igranja na najvišem nivou u Ligi šampiona i bitno je da to što smo naučili pokažemo na terenu – rekao je Ben.

U toku prethodne nedelje naši fudbaleri zabeležili su pobedu u prvenstvu, kao i u Kupu Srbije.
– Veoma je bitno da održimo odličnu atmosferu i samopouzdanje koje imamo nakon pobeda i da nastavimo sa dobrim igrama. Sad je trenutak da pokažemo kvalitet koji posedujemo, moramo da budemo fokusirani, znamo kakva ekipa nas dočekuje. San svakog igrača je da igra Ligu šampiona sa najjačim timovima. Liverpul kod kuće igra odlično, možda su i jedna od najboljih ekipa na domaćem terenu. To je nama dodatni motiv da se dobro pokažemo i ostvarimo što bolji rezultat.

Zvezdin napadač istakao je da finansijska razlika nije faktor koji odlučuje pobednika.
– Njihovi igrači jesu dosta plaćeni, ali mislim da cena ne određuje uvek kvalitet. Nije novac najvažniji u ovoj igri. Mi ćemo igrati našu igru, daćemo sve od sebe, kao što to uvek i radimo. Biće teško, ali ukoliko budemo svi kao jedan pokazaćemo da možemo da se borimo – zaključio je Ben.

– Čeka nas teška utakmica, još jedan fantastičan protivnik. Gostujemo ekipi koja je prošle godine igrala finale Lige šampiona. Predvodi ih nemački trener koji u svakoj utakmici traži izuzetno agresivnu igru i zato je recept da budemo agresivniji od njih – rekao je Čaušić i nastavio:
– Svaka pobeda znači pa je jako važna stvar što smo ostvarili dva trijumfa prošle nedelje. Imamo samopouzdanja i to ćemo i pokazati. Moramo da damo maksimum i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat. Ne treba da se plašimo, važno je da uđemo jako u utakmicu i da odigramo što bolje znamo.

Kroz prve dve utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona izabranici Vladana Milojevića izvukli su pouke koje će im pomoći na susretu u Liverpulu.
– U fudbalu je sve moguće, svake nedelje vidimo da se dešava da favorizovane ekipe ne pobede, nije to ništa čudno. Verujemo u sebe. Mnogo je bitno da protiv Liverpula iskoristimo svoju brzinu. Takođe je važno da dobro stojimo na terenu i da napadamo. Moramo čvršće da uđemo u utakmicu nego što je to bio slučaj na utakmici u Parizu. Tamo nas je sudija od starta upozoravao i prekidao igru zbog agresivnih startova, ali ne treba da se obaziremo na to, već da pokušamo da nametnemo svoj ritam – zaključio je Čaušić.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *