CZBG Forum

Joveljić proveo odmor u Bijeljini: Za početak, da budem Zvezdina devetka

Izvor: Sportski žurnal

Igor Stanišić, novinar Sportskog žurnala, razgovarao je sa Zvezdinom nadom, napadačem Dejanom Joveljićem, a mi vam prenosimo deo ovog teksta koji u celosti možete da pročitate u broju Sportskog žurnala za 11. januar.

Foto: I. Stanišić

Dejan Joveljić je u Zvezdu došao kao devetogodišnjak. Tada je počeo da sanja „crveno-bele” snove.

Dom Dejana Joveljića, 19-godišnjeg fudbalera u Bijeljini odavno je obojen „crveno-belom bojom”, a posljednje što ga krasi jeste fotografija tima koji je učestvovao u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Dejan je na toj fotografiji koja je za njega istorijska, jer se Zvezda posle 26 godina vratila u elitno takmičenje. Debitovao je u Ligi šampiona protiv Napolija.

– Bio sam na klupi kad me je pre kraja prvog poluvremena tačnije u 40. minutu pozvao trener Vladan Milojević i rekao „idi do pomoćnog trenera, pogledaj prekide ulaziš na poluvremenu”. Prilikom mog ulaska u igru Milojević mi je rekao kratko „radi ono što smo se dogovorili ne brini se ništa, cepaj mali” – kaže mladi fudbaler Crvene zvezde Dejan Joveljić.

Mnogo se toga ostvarilo u međuvremenu, godinama je bio najbolji strelac u omladinskim kategorijama, postao je član prve ekipe, debitovao za seniorski tim, igrao je Ligu šampiona sa omladincima, ali ni danas ne zaboravlja prve fudbalske korake u bijeljinskom klubu Sloga junajted.

– To je moj početak jer sam iz Sloge junajted prešao u Crvenu zvezdu. U Slogi me trenirao Jovan Pantić, a u Crvenu zvezdu me je doveo nadaleko čuveni Toma Milićević. U početku je bilo teško da se naviknem na život u Beogradu pošto sam se prvi put odvojio od porodice, a nakon toga sve lakše i lakše. Tata me je vozio nedeljno dva do tri puta u Beograd na treninge i utakmice što nije bilo ni malo lako. Podrška porodice u tim momentima bila mi je presudna i da nije njih ja danas ne bi bio u Zvezdi – sa ponosom priča Dejan Joveljić.

Joveljić sa Zvezdom ima ugovor do 2021. godine, čvrsto stoji na zemlji, ne razmišlja o odlasku. Ne želi ponoviti greške nekih njegovih prethodnika koji su u inostranstvo otišli mladi, a onda im je karijera krenula u pogrešnom pravcu.

– Za početak da se ustalim da budem standardan prvotimac i da budem Zvezdina devetka, a što se tiče odlaska iz Zvezde sada u ovom trenutku uopšte ne razmišljam

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *