CZBG Forum

Omladinci ponovo u stroju

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Omladinci Crvene zvezde počeli su danas sa pripremama za drugu polusezonu, a na prvom treningu stručni štab koji predvodi Nikola Puača na raspolaganju je imao 24 igrača.

– Ciljevi u narednih šest meseci ostaju nepromenjeni. Sa jedne strane, fokusirani smo na razvoj i pripremu igrača za seniorski tim, dok su sa druge takmičarske ambicije. Želimo da odbranimo titulu i tako izborimo i drugu godinu u Evropi. Proleće dočekujemo bez velikih promena u igračkom kadru i fokus u nastavku prvenstva biće kao i do sad na igračima rođenim 2001. godine. Očekujem ipak, da u narednih nedelju dana stignu dvojica ili trojica novajlija – istakao je Puača prilikom okupljanja.
Perspektivni strateg ove zime je preuzeo kormilo od Bratislava Živkovića kojem je bio pomoćnik i tako dobio šansu da sa istom generacijom u dve sezone osvoji kadetsku i omladinsku krunu.
– Osim odlaska Bratislava Živkovića stručni štab se nije menjao u odnosu na jesen. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Žiletu na svemu što je uradio, svi smo napredovali kroz rad sa njim. Dobio je priliku koja se ne odbija i želim mu mnogo sreće, a mi nastavljamo gde smo stali u prethodnom periodu. Sve ide svojim tokom, imali smo veoma zahtevnu jesen, uz veliki broj utakmica u Evropi. Internacionalni izazovi ostavili su traga na igre u domaćem prvenstvu pa se nadam da ćemo još bolji biti tokom proleća – rekao je strateg crveno-belih bisera.
Zapaženu ulogu iza juga Marakane tokom prvog dela sezone imao je mladi fudbalski arhitekta Mateja Stojanovic od kojeg se očekuje da i u 2019. predstavlja jednu od struna tima.
– Kadar je u velikoj meri identičan kao jesenas, a jedina promena je odlazak dosadašnjeg šefa stručnog štaba. Rad novog stratega nam je poznat kako iz prethodne polusezone tako i iz Kadetske lige Srbije koju smo osvojili pod njegovom komandom. Znamo šta da očekujemo kao i šta se očekuje od nas. Motivisani krećemo u pripreme za proleće i sa pregršt motiva među kojima je primarni da odbranimo državni tron – istakao je mladi vezni fudbaler.
Stojanović je naglasio značaj koji na njega i saigrače ima učešće u UEFA Ligi mladih.
– Iskustvo iz Lige šampiona je veoma dragoceno. Uz lekcije koje smo jesenas savladali olakšavajuća okolnost je i znatno rasterećeniji raspored. Na početku sezone bilo nam je potrebno određeno vreme da se prilagodimo na borbe na dva fronta, ali i na takmičenje sa starijim rivalima. U međuvremenu smo se adaptirali i očekujem da budemo glavni konkurent za prvo mesto.
Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *