CZBG Forum

Jovančić – Baza za uspehe

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Došao je letos, tokom jeseni se nametnuo kao neko ko radi prave stvari na terenu i sada prvi put prolazi zimske pripreme sa crveno-belima. Dušan Jovančić je spreman za naporan rad u Pafosu sa željom da u prolećnom delu sezone ostvare zacrtane ciljeve.

Ekspedicija šampiona Srbije u ponedeljak je stigla u staru bazu, u kojoj se već pripremala u dva navrata. Dobitnu kombinaciju ne treba menjati, pa i sada Vladan Milojević i njegovi saradnici i izabranici imaju na Kipru sve uslove za odličan rad.

– Bitno nam je da počnemo sa dobrim radom posle zimske pauze i da nastavimo gde smo stali, jer smo stvarno napravili dobar rezultat u prvom delu sezone. Ostvarili smo veliku bodovnu prednost u odnosu na rivale u Superligi, ali opuštanje, naravno, nije dozvoljeno – počeo je priču Jovančić.

Stameni i kreativni vezista brzo je osvojio navijače Crvene zvezde. Odličnim partijama tokom prvog dela sezone pokazao je kako može da bude i te kako važan deo Milojevićevog mozaika u pohodu na trofeje.

– Drago mi je što sam pokazao da zaslužujem da budem u Crvenoj zvezdi. Hoćemo maksimalno odgovorno i posvećeno da uđemo u drugi deo sezone kako bismo zadržali razliku ispred protivnika. Naravno, cilj je da na kraju dođemo do titule i duple krune.

Jovančić prolazi prve zimske pripreme i svestan je da je ova faza u Pafosu bitna za predstojeće izazove.

– Sve protiče odlično, imamo zaista fenomenalne uslove za rad na Kipru. Hotel je fantastičan, tu su i teretana, sauna i prateći objekti, a teren na kome smo radili u ponedeljak je takođe u odličnom stanju. Na nama je samo da vredno radimo i ispunjavamo sve zamisli stručnog štaba. Ništa nam nije teško, znamo da sada pravimo bazu kako bismo došli do uspeha i ostvarenja ciljeva na proleće. Atmosfera je prepoznatljivo dobra među nama, uvek ima šale, ali se zna kada treba da se radi.

Naši fudbaleri su u prvom delu sezone odigrali veliki broj utakmica, čak 37, a u drugom ih očekuje daleko manje, ne više od 20 mečeva.

– Znamo da nema opuštanja, iako će biti manji broj utakmica u drugom delu sezone nego u prvom. Moramo da budemo spremni za nove izazove, čeka nas se i podela bodova pred plej-ofa. Još ništa nije rešeneo, tako da apsolutno koncentrisano radimo za prolećni deo – završio je Jovančić.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *