CZBG Forum

Crvena zvezda na završnom turniru Evrolige!

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

KK Crvena zvezda mts dobio specijalnu pozivnicu za učešće juniorskog tima na završnom turniru Evrolige F8 u Vitoriji od 16-19.maja ove godine. Crveno-beli u grupi sa Realom iz Madrida, Valensijom i prošlogodišnjim pobednikom ekipom Lijetuvos Ritasa. U drugoj grupi Bajern, Makabi, Mega i Žalgiris.

KK Crvena zvezda mts obavešten je od strane čelnika Evrolige, da je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na završnom juniorskom turniru Evrolige, koji će se održati u Vitoriji od 16-19. maja ove godine:

Crvena zvezda mts će tako i ove godine, biti učesnik završnog turnira koji je osvojila 2014.godine u Milanu, i još dva puta igrala finale u Madridu i Berlinu.

„Ova specijalna pozivnica predstavlja veliko priznanje za klub i rezultat je predanog rada svih ljudi u klubu. Takođe, ovo je nastavak odlične saradnje i partnerskog odnosa koji KK Crvena zvezda mts ima sa Evroligom već dugi niz godina, i to ne samo kroz odličnu organizaciju juniorskog kvalifikacionog turnira, već kroz promociju i realizaciju svih važnih projekata i programa Evrolige : One Team, Specijalna Olimpijada, marketinške aktivnosti, poštovanje pravila finansijskog Fer pleja, velika pomoć u organizaciji završnog turnira Evrolige u Beogradu… Sve je urađeno u skladu sa visokim standardima Evrolige, a za to je klub dobijao i mnogobrojne nagrade od strane ove organizacije. Zato se zahvaljujemo Evroligi , i ovu pozivnicu vidimo kao obavezu, ali i veliko priznanje i poverenje te organizacije, za sve do sada urađeno. Ostaje nam da se potrudimo i da opravdamo ovo poverenje i u Vitoriji” rekao je direktor kluba Filip Sunturlić.

KK Crvena zvezda mts je redovan učesnik završnih turnira juniorske Evrolige „ANGT” od 2012. godine, i u tom periodu crveno-beli su osvojili titulu u Milanu, odigrali još dva finala u Madridu i Berlinu i promovisali veliki broj igrača, od kojih su mnogi bili, ili su i danas, standardni prvotimci KK Crvena zvezda mts (Gudurić, Dobrić, Radanov, Simanić…) Crvena zvezda mts tako će i ove sezone osim na završnom turnira F4 ABA lige za juniore, koji će se održati u Slavonskom Brodu, imati ekipu i na završnom turniru Evrolige.

Ove godine na turniru u Vitoriji za trofej će se boriti ekipe Reala iz Madrida, Žalgirisa iz Kaunasa, Valensije, Mega Bemaksa (pobednici kvalifikacionih turnira) dok su specijalne pozivnice dobila velika imena evropske košarke i klubovi koji izdvajaju ogromna sredstva u radu sa mladima. Uz Crvenu zvezdu mts pozivnice su dobili: prošlogodišnji šampion Lijetuvos Ritas, i ekipe Makabija i Bajerna.

Crveno-beli će igrati u grupi sa ekipama Reala, Valensije i Lijetuvos Ritasa.KK Crvena zvezda mts želi puno sreće juniorskom timu kluba na završnici u Vitoriji, jer su to svojim igrama i ponašanjem kroz celu sezonu u više takmičenja i zaslužili.

Nakon 8 uzastopnih trijumfa na kvalifikacionim turnirima, Crvena zvezda mts će se i devete godine naći na završnom turniru, jer je vrednim radom celog kluba uverila Evroligu da je važan i nezaobilazan deo svih vrednosti i ciljeva koje promoviše ova organizacija.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *