CZBG Forum

XVIII. Međunarodni turnir u hokeju na ledu “Miodrag Šišić – Šile”

U subotu 16. i nedelju 17. marta, održaće se 18. po redu tradicionalni dečiji međunarodni turnir u hokeju na ledu “Miodrag Šišić – Šile 2019”. Ove godine učestvuje 16 klubova (29 ekipe) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije, a preko 400 dečaka i devojčica, družiće se, smejaće se i naravno igrati najbržu kolektivnu igru na svetu u ledenoj dvorani hale Pionir.

Turnir počinje u subotu 16. marta u 8 časova, a ceremonija otvaranja sportske manifestacije zakazana je za 12 časova. Prvi takmičarski dan završava se u 19 časova.

Klubovi učesnici su:

KHL Medveščak Zagreb (HRV)

KHL Vitezovi Sisak (HRV)

HC NSA Sofija (BUG)

HK Serbian girls (SRB)

HK Spartak Subotica (SRB)

SKHL Crvena zvezda Beograd (SRB)

HK Partizan Beograd (SRB)

HK Red Team Beograd (SRB)

HK NS Stars Novi Sad (SRB)

HK Vojvodina Novi Sad (SRB)

HC Slavia Sofija (BUG)

KHL Mladost Zagreb (HRV)

HC Irbis Skate Sofia (BUG)

HC Spartak Sofija (BUG)

HK Vukovi Sarajevo (BIH)

HK Marbo Beograd (SRB)

Turnir se završava u nedelju defileom svih učesnika turnira i dodelom medalja i poklona koja je na programu od 15:50 časova.

U decenijama koje su za nama, istoriju kluba su pisali mnogi veliki igrači, ali se jedan od njih izdvajao po jedinstvenom spoju velike hokejaške veštine, ljudskih kvaliteta i posvećenosti ovom prelepom sportu – Miodrag Šišić – Šile. U znak sećanja i poštovanja, kao i u želji da taj jedinstven sportski duh prenese na nove generacije mladih igrača, SKHL Crvena zvezda je ustanovila tradicionalni memorijalni turnir koji nosi ime Miodraga Šišića, a na kome nastupaju najmlađi takmičari uzrasta do osam i deset godina.

Na turniru biće odigrano ukupno 135 utakmica u dva dana. Biće održano takmičenje u veštini brzog klizanja a najspretnijim i najbržim takmičarima, dodeljivaće se posebne nagrade.

Za osamnaest godina koliko se turnir održava, hokej klub Crvena zvezda je ugostila preko 3000 malih hokejaša iz sedam zemalja i 30 različita kluba. Mnogi od njih sazreli su u značajne igrače i reprezentativce. Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo četvtrtu godinu za redom gledati i devojčice (njih čak 22) kako se ravnopravno bore sa dečacima u hokeju na ledu braneći boje tima “Serbian girls”

Pozivamo sve male sugrađane da sa svojim roditeljima posete ledenu dvoranu Hale Pionir, i budu deo vesele i pozitivne atmosfere koju organizuje hokejaški klub Crvena zvezda i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

IZABERI SVOJ SPORT! Hokej je jedan od sportova koji se počinje u najranijem uzrastu i idealan je za decu koja su dinamična, imaju dobar motorički potencijal i uživaju u takmičenju. Možda Vas upravo doživljeno iskustvo za vikend opredeli da izaberete hokej na ledu za svoj sport.

Zahvaljujemo se svim kompanijama koji su pomogli i doprineli da ovaj turnir bude prepoznatljiv po dobroj organizaciji.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *