CZBG Forum

Повреде, умор и неразумевање челника савеза кумовали поразу Звездиних фудбалерки

Извор: mojacrvenazvezda.net

Ипак се као и небројанo пута до сада испоставило да је узалуд руководство ЖФК Црвена звезда молилo челнике ФСС задужене за женски фудбал, да им изађу у сусрет и да макар за 4 дана помере најважнију утакмицу првенства, која је по свему судећи одлучивала, како о коначном пласману пред одигравање Плеј-офа, тако и о самој титули. А разлога за тако нешто било је и превише, тако да је након свега дефинитивно јасно, да клубове Супер лиге Србије за жене, делимо на оне апсолутно повлашћене и оне налик нашем клубу који су и овом приликом тешко оштећени.
Оштетили су га управо они који би на првом месту требали бити захвални том истом клубу, што им је пред најважнију утакмицу сезоне, са екипом суботичког Спартака уступио ни мање, ни више, него 6 репрезентативки, тачније буквално пола репрезентације Србије, која је на две контролне утакмице у Црној Гори одмеравала снаге са истоименом фудбалском репрезентацијом. Уз све то наша репрезентација победила је у обе утакмице укупним резултатом 7:0, захваљујући у великој мери управо Звездиним фудбалеркама. Ако у обзир узмемо неоспорну чињеницу, да су наше девојке, тачније девојчице од 18 година, за 6 дана прешле готово 1.500 километара, седећи сатима и сатима у аутобусима и да су за тих 6 дана одиграле 3 утакмице, не можемо а да не ставимо руку на срце и кажемо да је то апсолутно нехумано. Уз све то, недопустиво је и крајње понижавајуће, да једна, једина играчица, путује авионом одвојена од остатка целекупне репрезентације и да је то, далеко од било каквог веровања у случајност, управо фудбалерка Спартака Анђела Фрајтовић.

Када на све то додамо и чињеницу, да се једна од Звездиних репрезентативки Сара Савановић, вратила са озбиљном повредом скочног зглоба и да на било који начин није могла помоћи свом матичном клубу, који је претходних месец дана управо спремао као стартера у наведеној утакмици. Исто тако, када знамо да је Јована Миладиновић издржала непуно полувреме и да је и сама доживела озбиљну повреду, у највећој мери проузроковану великим психо-физичким замором. Репрезентативке Ивана Трбојевић, Анђела Крстић и Сара Цетиња, дерби утакмицу завршиле готово четвероношке, самим тим то не сме никако проћи, а да неко за то не сноси директну и озбиљну одговорност. У контексту свих ових немилих и нехуманих догађаја и ми као новинари и непосредни спортски извештачи, разумемо у потпуности огорчење не само руководства ЖФК Црвена звезда, већ и родитеља, који се са правом питај, да ли њихова деца тако нешто заслужују, да ли је њихов матични клуб требао да их заштити на неки други начин, ако то већ није урадио Савез чији грб су носиле и да ли убудуће требају да се одазивају на позиве тим и таквим људима и таквој репрезентацији?

Најружније од свега је то, што је управо новопостављени кординатор ФСС за женски фудбал, господин Бојан Вучковић, дао лично руководству нашег клуба чврсто обећање, да ће максимално изаћи у сусрет захтеву нашег клуба и да ће он бити у потпуности испоштован. Од свега тога испоштовао је позив руководства ЖФК Спартак, да буде специјални гост у ВИП ложи, у којој му је током целе утакмице друштво правио управо власник и председник Спартака, човек коме је иначе управо од стране ФСС, због низа јавно изречених тешких увреда на рачун челника Савеза и државног руководства, те криминалних малверзација у фудбалу, на период од две године забрањен било какав рад у клубу и контакт са званичницима истоименог Савеза.

Све у свему, пред Звездиним репрезентативкама је дуг и неизвестан опоравак, тако да Стручном штабу и руководству клуба не преостаје ништа друго осим наде, да ће се што брже опоравити и вратити на зелени терен. Горчина и оправдани бес остају, титула је по свему судећи изгубљена, самим тим штета која је овим нанешена нашем клубу је далеко тежа и болнија.

ЖФК Спартак Суботица : ЖФК Црвена звезда 4:0 (3:0)

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Остави коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *