CZBG Forum

Jovica Rus: Bilo mi je zadovoljstvo i privilegija da sarađujem sa ovakvom grupom momaka

Čovek koji je verovatno (što se sportskog plana tiče) jedan od najzaslužniji za ovaj istorijski uspeh našeg hokejaškog tima, gospodin i ljudina od čoveka – trener Jovica Rus, kao i mnogo puta ove sezone odmah se odazavao našoj molbi i dao izjavu nakon osvojene titule u regionalnom IHL takmičenju. Mi smo mu, kao ekipa koja je je celu sezonu, kao i prethodne godine, pratila naš hokejaški klub, zahvalni na saradnji i susretljivosti tokom cele sezone, kao i za prethodne sezone kada je trenirao mlađe kategorije. Evo šta je popularno Joca rekao za naš portal:

“Imali smo šampionski pristup i titula je  apsolutno zasluzena. Čestitam momcima na osvajanju lige. Rezultati u finalnoj seriji mnogo govore. Bilo mi je zadovoljstvo i privilegija da sarađujem sa ovakvom grupom momaka, od najmlađeg do najstarijeg člana ekipe. Ovo je bila timska pobeda, kako u igračkom smislu, tako i u ljudima koji su bili oko ekipe.
Meni, kao glavnom treneru, mnogo su pomogli saradnici. Na prvom mestu Nenad Raković koji je bio od samog početka sa ekipom i uz ekipu. Zahvalio bih se i ostalim članovima seniorskog stafa SKHL Crvena zvezda:
Judžin O’Saliven kao jedan od asistenata.
Treneri golmana Žan Vladisavljević i Milan Luković.
Tehnička podrška- ekonom ekipe: Marijan Bradić.
Kondicioni trener Marko Tomić koji je dao svoj doprinos da ekipa bude najspremnija ekipa u ligi.
Džo Berni je pomogao finansijski ceo poduhvat i zahvaljujući njemu jedan od istaknutih pojedinaca, Vjačeslav Čegrintsev, je bio sa nama čitavu sezonu.
Medicinska podrška: Dr. Srđan Nikolić i Stefan Gačić.
Ovo je uspeh našeg dugogodišnjeg predanog rada kao kluba koji učestvuje u regionalnim takmičenjima u svim kategorijama. Svaki trener zaposlen u klubu ima zasluge u ovom poduhvatu. Ovo je kruna uspeha i svi smo danas ponosni na postignut uspeh u seniorskoj konkurenciji. Sve ovo ne bi bilo moguće da izdržimo, a da nismo imali glavnog sponzora ekipe – Predsednika kluba Gorana Đakovića, koji je podržao, svih ovih godina, na najvažniji način naše napore i obezbedio finansijsku podršku bez koje ovaj sport ne može da opstane”.

Zvedini hokejaši doći će i na treću polufinalnu utakmicu ABA lige gde će pred svoje navijače doneti pehar, pa eto lepe prilike da ih pun Pionir pozdravi gromoglasnim aplauzom i pesmom.

“Ponavljam, ovo je timska pobeda u svakom smislu. Zahvaljujemo svima koji su nas podržali tokom svih ovih godina teških po ovaj sport. Pred početak derbija u subotu 6. aprila, naša ekipa će imati čast da donese pehar pred sve navijače našeg kluba i dožive nešto što hokejaši realno zaslužuju”.

Jovica Rus se zahvalio i našem portalu na medijskoj pažnji, ali naglasio da je potrebno da se i drugi uključe u to.

“Veliki  je ovo uspeh u malom sportu kod nas. Nadam se da će ovaj uspeh pomeriti neke stvari na bolje.
Pored adekvatne medijske pažnje koji ukazuje Vaš portal, na čemu smo Vam vrlo zahvalni, potrebno je da se još više piše i promoviše ovaj najlepši sport na svetu. Eto, ovom titulom dali smo svima dobar materijal za to”.

Na kraju, trener Rus pomenu je sve igrače koji su zaslužni za ovu titulu .

“Ova imena igračkog pogona su ispisala zlatnu stranicu kluba i treba ih sve spomenuti:

1. Arsenije Ranković – golman
2. Jug Mitić – golman
3. Marko Brkušanin – kapiten
4. Robert Sabadoš 
5. Uglješa Novaković 
6. Vjačeslav Čegrintsev 
7. Andrej Cvik
8. Pavle Podunavac
9. Ivan Anić 
10. Srđan Ristić 
11. Nikola Kerezović 
12. Luka Vukićević 
13. Mirko Marković 
14. Mihal Daniel
15. Andrija Španjević 
16. Matija Vuković 
17. Antonije Mašić 
18. Bogdan Gaidaš 
19. Marko Dragović 
20. Dušan Janković 
21. Artjom Kulešov
22. Pavel Popravka
23. Mirko Đumić
24. Petar Stepanović – golman”

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *