CZBG Forum

Da svi zajedno dođemo do pobede!

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Konferencija za medije KK Crvena zvezda mts pred treću polufinalnu utakmicu plej ofa ABA lige, na kojoj su govorili trener MIlan TOmić i prvotimac Dejan Dvidovac.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Partizana NIS u trećoj odlučujućoj utakmici plej ofa ABA lige jtd u subotu od 18 časova.

Za meč koji se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić” vlada ogromno interesovanje, a sve karte za distribuciju i prodaju su razgrabljene u vrlo kratkom roku u četvrtak u prostorijama SD Crvena zvezda u Beogradu. KK Crvena zvezda mts se ovom prilikom zahvaljuje svima kojima je crveno-bela boja pri srcu,a koji su prepoznali važnost trenutka i utakmicu u kojoj svojom podrškom mogu da budu dodatna snaga i šesti igrač košarkašima Crvene zvezde.

 

Pred ovaj meč na konferenciji za novinare, medijima su se obratili trener Milan Tomić i prvotimac Dejan Davidovac.

Milan Tomić: „Prvo pred nama je jedna utakmica koja nam znači mnogo, a to je ulazak u finale i osvajanje ABA lige. Za ovu utakmicu pripremam ovaj tim, prvo da se koncentriše samo na košarku, jer vidim da sa druge strane pokušavaju da se prave neke male igranke koje mogu da utiču na naš tim, tako da ja hoću da izolujem svoju ekipu od svih tih smešnih stvari i da se igrači koncentrišu samo na utakmicu. Kao što znate svi, nikada nisam u toku ove godine komentarisao suđenje i neću ni u ovom trenutku, jer je moj posao da radim kao trener košarkaškog kluba Crvena zvezda, a ne kao trener boksera. Tako da, ja u ovom trenutku mojim igračima nikad ne mogu da kažem ni jednu reč, ni “krv”, ni “udarci ispod pojasa”, ni “brutalni udarci”, nego ja svojim igračima pričam samo u vezi košarke, u vezi sporta, gde je Srbija prva.
“Sa druge strane, sa one tamo strane, svi govore u vezi srpske košarke i u vezi napretka srpske košarke, ali se druge strane se priča se u vezi krvi, udaraca, brutalnosti i tako nekih stvari.
Verovatno da pokušavaju da naprave pritisak na nas, ali ja mislim da su se u ovom trenutku prevarili, i da prave pritisak samo sebi jer ovo nije bitka za život i za smrt, ovo je bitka da se dobije utakmica i pre svega je sport, jer i dosta mladih ljudi i dece čita portale I gledaju te utakmice. Zato mislim da je najbolje za srpsku košarku da se ne pominju te reči i da se priča samo o košarkaškoj lopti i o sportu.”

Trener crveno – belih je ponovio da neće da se bavi suđenjem: “U vezi suđenja, što je isto pomenuto bilo, nisam komentarisao tokom sezone, pa neću ni sad, ali mislim da kada se pominje da je u prvoj utakmici bio brutalan pritisak, a ništa se ne priča o drugoj, a svi smo bili na toj utakmici, svi znamo šta se dešavalo tada… Evo, i ovo odelo što sam odneo na hemijsko čišćenje, ona žena gleda i kaže gospodine šta je ovo? Šta da kažem, ništa, sve je u redu, ali smo se naravno korektno držali na toj utakmici, sa naše strane nije bilo provociranja ni u jednom trenutku, izdržali smo sve što se dešavalo na toj utakmici. Kao što svi znate i ja sam deo KK Crvena zvezda, i vidim da se prethodnih dana oglašavao klub, ali ne Milan Tomić ili Nebojša Čović ili “Janko i Marko”, ali koliko vidim sa druge strane se izjašnjavala samo KK Crvena zvezda, a sa druge strane se vide dva imena koja “ratuju” protiv našeg kluba i to izgleda kao da smo svi u nekom istom košu, kao da su prepucavanja pojedinaca, a to nije tako. Zato pozivam naše navijače jer vidim da je interesovanje ogromno i da uz njihovu podršku dođemo do uspeha, a to je pobeda.”

Jedno od pitanja za šefa stručnog štaba crveno – belih bilo je i da li će Džo Regland biti spreman za sutrašnji duel: „Regland se oporavlja i neće igrati ovu utakmicu.”

Sa druge strane, prvotimac Dejan Davidovac očekuje tešku utakmicu koja pobedniku donosi finale regionalnog takmičenja:

„Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana, kao što je bila i svaka do sada. Mi smo odigrali već četiri utakmice s njima u poslednjih mesec i podana, tako da se odlično poznajemo i mislim da neće biti nekih spektakularnih iznenađenja. Što se tiče nas, imali smo sedam dana vremenada sumiramo utiske pre svega sa ove poslednje dve utakmice i spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu i nadamo se pobedi.”

KK Crvena zvezda mts podseća još jednom da u skladu sa propozicijama takmičenja (Prava i Obaveze klubova učesnika plej ofa ABA lige – Član 41.3) ali i izuzetnog interesovanja navijača Crvene zvezde za ovaj meč, radi lakše organizacije „majstorice” nikome od navijača KK Partizan NIS koji budu došli organizovano, ili samoinicijativno u dvoranu – neće biti dozvoljen ulazak u halu. Zbog toga, sektori koji su ranije bili predviđeni za gostujuće navijače u ovakvim slučajevima, biće u potpunosti popunjeni navijačima Crvene zvezde.
Kapije dvorane biće otvorene dva sata pre početka utakmice.
Takođe klub apeluje da svi koji poseduju ulaznice za ovu utakmicu, krenu ka dvorani znatno ranije, zbog vrlo detaljnih kontrola koje će biti sporovođene na ulazima, kao i da pružaju podršku našem timu bez bacanja ikakvih predmeta, fer sportski i korektno.

Svi vlasnici sezonskih ulaznica KK Crvena zvezda mts kao i do sada ulaziće na svoja mesta koja su obezbedili još tokom leta 2018.godine kupovinom svoje sezonske karte, ali će i njihove, kao i sponzorske ulaznice biti dodatno kontrolisane na ulazima i proveravan identitet vlasnika istih.

DA GRMI CELA HALA! Da napravimo atmosferu po kojoj smo poznati mnogo dalje od ovih prostora, da pomognemo ekipi da dođe do pobede i plasmana u finale!

KK Crvena zvezda mts

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *