CZBG Forum

Навијачи – СКХЛ Црвена звезда (питања и одговори)

Хокејашки клуб Црвена звезда и портал ЦЗБГ желели су на неки начин да приближе навијаче клубу, као и клуб навијачима, па смо заједнички одлучили, након освојене дупле круне, да навијачи поставе питања тренеру, спортском директору и хокејашима.  Истини за вољу, питања није било превише, али ово је свакако један од важних корака како би се Звездини навијачи приближили клубу и почели што више да се интересују за хокеј, па самим тиме и да долазе на утакмице и пруже подршку овим момцима који се својски боре за црвено-беле боје.

Фото: ЦКХЛ Црвеназ везда/ЦЗБГ портал

Почећемо са питањима које су навијачи поставили тренеру Јовици Русу, човеку који је ове сезоне Звезду довео до жељеног трофеја регионалне лиге, као и домаћег трофеја, али и човека који је изузетно заслужан за велику победу Звезде над Јесеницама у Континентал Купу.

Ко је од играча из ове сезоне био највећи кавгаџија?

– Кавгаџија није било, али показали су став и карактер много пута ове сезоне. Не бих истицао никога посебно.

Шта вас је највише нервирало ове сезоне код играча?

Лош став и не давање максимума су ствари које могу да ме изнервирају.

Имате ли, као тренер, неки ритуал пред утакмице?

– Свако има свој ритуал пред утакмицу, задрзао бих га само за себе.

Да ли можемо да задржимо окосницу тима за следећу сезону и да ли можемо да скупимо екипу за инлајн хокеј и тако пробамо да освојимо триплу круну?

– Обавићемо разговоре са свим играчима одмах након СП-а и након тога ћемо знати више око њихових амбиција, а самим тим и наших планова.
Што се тиче ин лајн секције,  не бавим се тим активностима.

Да ли клуб има веће амбиције за следећу сезону или је ово плафон? Да ли ће се можда аплицирати за неке друге лиге?

– Веће амбиције имамо. До краја априла ћемо знати шта је реално реализовати по питању следеће сезоне.

Да ли планирате да направите чланске карте како би популаризовали хокеј међу бројном звездашком публиком? пс. Консултујте Рагби клуб. Направили су сјајну причу у популаризацији рагбија међу навијачима.

– Комплетан маркетинг клуба мора бити на вишем нивоу. То је озбиљан посао. Ако је Рагби клуб направио помак, треба се угледати на њих, дефинитивно.

После оваквог успешног првенства у ИХЛ-у, да ли можемо очекивати већу подршку Савеза и државе за средства и да ли можемо да очекујемо после, можда, још једну титулу у ИХЛ, па да пређемо у лигу на виши ниво попут бивше МОЛ, а сада ЕРСТЕ лиге . Сматрам да би реално било, ако се узме још једна титула у ИХЛ-у, да обезебедимо услове за професионалну лигу каква је била са ХК Београдом у сезони 2016/2017? Поздрав екипи ЦЗВ и честитке још једном на освојеној титули ИХЛ-а.

– Амбиције зависе од много ствари. Најгоре је ући у нешто за шта ниси спреман. Озбиљнија лига подразумева много предуслова. На првом месту финансијске, након тога питање клизалишта и на крају играчки кадар.

Што се тиче играча мислим да све што има амбицију да се озбиљније бави хокејом групише у једну екипу и онда такав подухват има смисла. За ниво такмичења као што је Мол (Ерсте) лига, потребан је домаћи ростер од бар 25 играча, а странци који би долазили као појачања морају правити јасну разлику у квалитету.
Током априла проћемо кроз детаље са свим играчима понаособ и направити план за наредни период.

Капитена Црвене звезде, Марка Бркушанина, навијачи су питали следеће:

У фудбалу, као и неким другим спортовима, у свлачионицама обично постоје кланови. Имали тога код вас и како хокејаши спречавају да до тога не дође?

– Код нас у екипи нема кланова. Наравно да увек постоји више група играча који се приватно, ван свлачионице, с неким више друже, а са некима мање. Али у свалчионици постоји само један клан.

Да ли у Србији може да се живи/заради од хокеја?

– Не, у Србији се не може живети нити зарадити од хокеја. То није професионални спорт код нас.

Који би моменат посебно издвојио што се тиче ове сезоне?

– Моменат тј. моменти које би посебно издвојио из ове сезоне јесте славље у свлачионици након победе у Крању и освајања титуле регионалног првака.

Ивана Анића, стаменитог бека нашег клуба навијачи су питали:

Иване, титулу сте прославили уз песме и пиво. Реци нам, ко је највећи пивопија у екипи?

– Хаха..интересантно питање. Не бих могао да издвојим неког посебног. Сви можемо да натегнемо лепо.

Као и капитена Бркушанина, исто питање је ишло и за Анића, а то је: да ли у Србији може да се живи/заради од хокеја?

– У Србији тешко баш. Може да се заради за неки џепарац, ако се студира, или додатни неки динар ако се ради. Али да се живи само од хокеја, тренутно је неизводљиво, нажалост.

Прву ствар коју су навијачи питали ветерана Срђана Ристића, била је око његовоих надимака.

Срђане, који ти је надимак од стране играча најомиљенији и одакле надимак Елита?

– Имам их много, не могу издвојити ни један посебно. А Елита сам ставио сам себи као одговор на разне пријатеље на фејсбуку који каче своје слике и статусе везане за “начин” живота који воде, а мени су били јако симпатични. Па, одатле тај самонаденути надимак. Мада, морам да будем искрен, смислио сам га заједно са једном другарицом, тако да није само мој.

Неке звездаше је интересовало да ли Срђан може и жели да настави и следеће сезоне са играњем на овом нивоу?

– Што се тиче наступа даље… Сезона се малтене није још завршила, тако да не знам шта бих одговорио на ово питање. Тренутно мислим да више имам снаге него жеље, али то све може да се промени временом.

И за сам крај оставили смо спортског директора, Ненада Раковића, са којим ћемо ускоро да урадимо и опширан интервју, али за сада да видимо шта популарни Ракац каже на питања навијача.

Колики су сезонски трошкови клуба за стоматолога?, пита навијач који очито алудира на изузетну мушку борбу у којој неретко играчи остану без зуба.

– На сву срећу ниједан сломљен зуб ове сезоне. Играчи су данас много одговорнији и носе гуме за зубе, док то ранијих сезона и није био случај,нпр. са мном (уз смех одговара Ракац).

Да ли ће бити дресова и опреме у продаји?

– Идеја за дресове је добра и по том питању би стварно нешто требало урадити следеће сезоне, као и на целокупној промоцији тима и хокеја као спорта.

Шта мислиш о ћутању медија на то да сте државни прваци и њиховим ћутањем уопште?

– На ћутање медија смо, као хокејашка заједница, навикли, али ту доста има кривице и целокупне хокејшке организације (Цавез,клубови…) јер смо у прошлости правили много пропуста, највише са отказивањем утакмица у задњи час, заказивањем истих у поноћ, необавештавањем представника медија… Ове сезоне то није био случај јер је ихл много боље организован од рецимо српске лиге, али потребно је време да се релација са медијима изгради.

Да ли има нешто од реновирања ледене хале Пионир како би се могло тренирати целе сезоне? Било је неких обећања поводом тога.

– Постоје најаве да ће се радити на реновирању ледене дворане. Неке ствари би под хитно морале да се замене. Нпр. ограда је толико застарела и опасна по играча, а и није по ИИХФ стандардима. Што се тиће дужине рада ледене дворане, то не мора да буде 12 месеци, али би било добро да се лед постави у другој половини августа и да траје до маја.

Да ли нам можеш испричати неку анегдоту са гостовања из ове сезоне?

– Анегдота је Јапанац Араи који је некако завршио у женској свлачионици хокејашког тима из Крања и то у моменту док су се играчице туширале. Не зна се ко је био више шокиран, да ли оне које виде Јапанца или Јапанац који је погрешио свлачионицу, а притом му енглески није јача страна.

За крај, бивши играч Црвене звезде, Иван Леш Богдановић, поставио је једно питање које је везано за тренинеге у којима су се екипе делиле на плаво-жуте и зелене.

Румун или Бугарин?

Бугари форевер, одговара Ракац и додаје, Једном Бугар, заувек Бугар.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Остави коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *