CZBG Forum

Udarne igle šampiona!

Izvor: SD Crvena zvezda

Iza Crvene zvezde je veoma uspešna sezona tokom koje je postigla 126 golova, a posebne zasluge za sjajan učinak u ofanzivi pripadaju najisturenijim igračima u timu šampiona Srbije.

Napad Crvene zvezde u sezoni 2018/19. predvodili su El Fardu Ben, Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Dejan Joveljić, Aleksa Vukanović i Nikola Stojiljković.

Udarne igle crveno-belih stvarale su glavobolje rivalima na tri fronta i u velikoj meri bile zaslužne za učinak od 126 pogodaka.

Najbolji strelac šampiona Srbije u sezoni iza nas bio je El Fardu Ben sa 25 pogodaka, a slede Pavkov sa 15, Boaći sa 13 i Joveljić 11.

Za razliku od pomenutog kvarteta, Nikola Stojiljković je bio deo šampionskog tima samo tokom jeseni, dok je Aleksa Vukanović u redove kluba iz Ljutice Bogdana stigao u zimskom prelaznom roku.

Ben je, osim pogocima, značajno doprineo i asistencijama kojih je ostvario deset. Najbolji strelac tima Vladana Milojevića ujedno je i najstandardniji igrač među napadačima sa 3.454 minuta provedenih na terenu. Kao i na listi strelaca, prati ga Milan Pavkov sa 2.476 minuta.

Kad je golgeterski učinak u pitanju vredan pomena je i podatak da su crveno-beli postigli 97 golova na superligaškoj sceni, najviše od svih timova u prvenstvu, a efikasnu godinu su upotpunili sa 12 pogodaka u Kupu Srbije i 17 na internacionalnoj sceni.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *