CZBG Forum

Crveno-bela arhitektura

Izvor: SD Crvena zvezda

Kraj takmičarske godine idealna je prilika za rezime pojedinih segmenata igre crveno-belih, a dodavanja su uvek zanimljiv deo statistike.

Sjajnim igrama u prethodnoj sezoni Crvena zvezda je pokazala da poseduje kvalitet da parira najboljim timovima na Starom kontinentu. Vladan Milojcević je implementirao svoju filozofiju igre, napadi su kretali od odbrane, a defanziva od najisturenijih igrača. Upravo zbog činjenice da je šampion Srbije u svakom segmentu igre koristio sve resurse nisu izostale ni impresivne brojke. Kompaktnost tima možda se najbolje oslikava kroz analizu dodavanja.

Crveno-beli su u tek završenoj sezoni u proseku beležili 486 dodavanja po utakmici uz 83% tačnih pasova. Najbolji procenat uspešnih dodavanja u redovima tima iz Ljutice Bogdana imao je Srđan Babić. Zvezdin štoper je čak 89% posto lopti poslao do željenog odredišta, što je 1558 od 1753 dodavanja.

Impresivan je i učinak Branka Jovičića, čija je preciznost prilikom dodavanja za jedan procenat manja, ali se pouzdani fudbalski kreator može pohvaliti sa čak 1674 precizna pasa. Isti procenat tačnih dodavanja (88%) zabežio je i Vujadin Savić koji je bio bez greške u 1206 od 1368 situacija.

Savić je ujedno i deo dvojca koji je razmenio najviše pasova. Pouzdani štoper i Filip Stojković su jedan drugog proigrali rekordnih 328 puta. Iza tandema Savić – Stojković je dvojac Degenek – Borjan sa 276 dodavanja, posle kojeg slede Babić – Rodić (266), Babić – Jovičić i Stojković – Jovičić (261).

Kad su u pitanju dodavanja u ofanzivi, odnosno ključna proigravanja iz kojih je Zvezda dolazila u gol šanse, na vrhu liste je Marin sa 77 korisnih lopti, a prati ga Ben koji je zabeležio 57.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *