CZBG Forum

Томић: Напад квалитетан, одбрана лоша

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Првотимац Црвене звезде мтс Дејан Давидовац и тренер црвено-белих Милан Томић говорили су на конференцији за медије након победе у првој утакмици финалне плејоф серије Суперлиге Србије.

Након прве победе у серији медијима су се на конференцији обратили првотимац Дејан Давидовац и тренер Милан Томић. Давидовац је био меч винер, погодивши у завршници битне тројке и задржавши мирну руку са линије пенала. Он је био и најфеикаснији у редовима Црвене звезде мтс са 20 постигнутих поена.

’’Очекивано тешка утакмица у дербију против Партизана. Мислим да је ово седми пут да играмо са њима, а мислим да ни сада није било претераних изненађења. Имали смо 39 минута контролу утакмицу, а у последњем минуту ушли у егал. Сада то није важно, честитам екипи и идемо да се спремамо на следећу утакмицу’’, истакао је Давидовац.

Потом је реч имао тренер црвено-белих Милан Томић:

’’Мислим да је увек најтежа прва утакмица. Имали смо притисак и мислим да смо одиграли нападачки квалитетно. Погађали смо за три поена и имали контранападе, али финале не може да иде на 98 поена и то сам рекао играчима у свлачионици. Један део је нападачки добра утакмица, а други део одбрамбено јако лоша. Када играш финале против Партизана није довољно само играти на 100 одсто што се тиче физичке снаге, већ и бити концентрисан. Дозволили смо 26 поена у контри Партизану, а то је много. Честитам играчима на победи, захваљујем се навијачима на подршци. Морамо да одиграмо много боље у одбрани у следећој утакмици’’, рекао је Томић. Уследила су новинарска питања.

Да ли је ово најкоректнија утакмица између Звезде и Партизана?

’’Јесте и добра за гледање исто тако. Само што ја водим утакмицу, не гледам је, тако да бих волео да смо играли боље у одбрани. Цела утакмица је ишла на десет, 11 разлике. Управо говорим да морамо да одиграмо одбрану да бисмо се у тим ситуацијама одлепили, много бољу одбрану. Дајемо, примамо…. То је коцка, а не кошарка’’, рекао је Томић.

Присутне новинаре је занимало да ли ће наредна утакмица бити тежа:
’’Мислим да ће бити лакша. Сада је притисак на њима. Морамо да одиграмо много боље и паметније да бисмо победили на њиховом терену’’, рекао је стратег црвено-белих који је потом упитан да прокоментарише суђење:

’’Целе године нисам помињао судије. Не бих ни у овом тренутку. Не желим да коментаришем и задржаћу то до краја сезоне. Ако они имају неки коментар, то је њихов проблем’’, рекао је Томић, који је потом упитан да прокоментарише изјаву Андрее Тринкијерија на конференцији за медије:

’’Не знам шта је причао мој колега. Не бих коментарисао. Мислим да је утакмица протекла у нормалним условима. Ако они имају проблема са суђењем и атмосфером… Сетите се када смо играли против Партизана на њиховом терену. Рекао сам вам какав је мој сако, али нисам се жалио. Мислим да треба да играмо кошарку’’, закључио је Томић.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Остави коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *