CZBG Forum

Selekcije U8 i U10 u Beogradu, Mariboru i Bledu bruse formu za narednu sezonu

Mladi oklopnici rade punom parom!

Posle izuzetno uspešne sezone u kojoj su mladi oklopnici našeg kluba u konkurenciji U8 odigrali 99 utakmica, a U10 čak 110 puta takmičarski izašli na led, za mlade hokejaše SKHL Crvena zvezda nema odmora. Iako je sezona na ledu završena, mladi crveno-beli oklopnici, selekcija U8 i U10, rade punom parom.

Foto: SKHL Crvena zvezda

– Raznovrstan je program tokom perioda “suvih” treninga. Vežba se na stadionu Crvene zvezde, Olimpu i školi “Rade Končar”. Na treninzima su naravno prisutni elementi gimnastike, kao i tehnika, štap, šutiranje i dodavanja što je najbolja priprema za led u septembu. Drago mi je da mogu da kažem da smo pojačali naš Stručni štab i da u svakoj u svakoj grupi imamo dva do tri trenera koji mogu da se na adekvatan način posvete radu sa mladim hokejašima rekao je istakao je Vojin Koljenšić, koordinator rada selekcija SKHL Crvena zvezda.

Pred sam početak priprema za novu sezonu, organizovan je test zdravstvenih i motoričkih sposobnosti za selekcije U8 i U10.

Foto: SKHL Crvena zvezda

– U maju je urađen zdravstveni pregled a zatim i test motoričkih sposobnosti, poligon i brzinske izdržljivosti. Kao treći zadatak za ovaj deo sezone je analitički deo rada, što podrazumeva analizu svih prikupljenih podataka, Na taj način najbolje možemo sagledati karakteristike igrača kao i šta im još nedostaje, odnosno kako im poboljšati onaj deo koji im eventualno nedostaje. Ovakva testiranja nisu novost, do sada smo ih više upražnjavali na ledu ali veoma je važno istaći da sada radimo i na suvom i na ledu. Naglasio bih da smo prema Zakonu o sportu, u obavezi da primenjujemo ovakav vid rada sa mladima. Ovakav sistematski rad sa mladima daje i mogućnost da se ukoliko ih ima, na vreme otkriju i zdravstveni problem. To je veoma važno jer se pre svega signalizira i našoj klupskoj zdravstvenoj službi – rekao je Vojin Koljenšić.

Rad u Beogradu predviđen je do početka jula kada selekcije crveno belih U8 I U10 odlaze put Slovenije, tačnije na trening kampove u Mariboru i Bledu.

– Sa nosioci programa kampova u Mariboru i na Bledu, Rudi Hitijem i Šahrajevim, dogovoreno je da na ovim kampovima učestvuju i naši igrači. Za avgust mesec tradicionalno planiramo naše klupske pripreme u Češkoj u periodu od 18. do 28.

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *